Artikler

Hvor træffer jeg det bedste MC lån? 

Hvor træffer jeg det bedste MC lån? 

Er du på udkig efter en hel ny bil eller ønsker man at få skiftet den gamle ud med en mere økonomisk, men har ikke pengene til det? Så kan et billån være en god valg for en. Hvis man bør have et billån er der som regel to valgmuligheder ; om det skal være med eller uden sikkerhed i bilen. Forskellen på de 2 er at långiveren kan give billån med sikkerhed i bilen, hvor der så tinglyses pant i bilen, altså at långiveren har andel i faretøjet. Det vil faktisk sige, at hvis en som låntager ikke overholder betalingsforpligtelserne, som er ved billånet kan lånudbyderen tage bilen tilbage og tilbagsælge den til første sælger bilen for dermed at kunne indfri bilånnet du har taget. Det kan være en smart løsning, hvis en overbevist om at en kan overholde dine betalingsbetingelser over løbetiden, da det her tit kan være lukrativt for låneren at underskive dette billån. Da renten over løbetiden for det meste er mere lukrativt. 

Vigtige faktorer at holde for øje, hvis du starter et billån 

De 2 vigtigste faktorer du bør se på, hvis man skal underskrive et billån er lånebeløbet og løbetiden. Lånebeløbet er det beløb i kroner og ører man låner af giveren for at kunne tilskrive sig motorcyklen. Løbetiden er den periode, som lånet skal afdrages over. Lånebeløbet er altså den mængde likvider du bør bruge til erhvervelsen af motorcyklen. Så det er noget man selv kan justere på afhængig af hvilken båd du slutter med at købe. Løbetiden kan på samme måde ændres afhændig hvor mange penge man har råd til at afbetale MC lånet på årsabasis. MC lånet kan faktisk blive dyrere ved at du har en længere løbetid.  

Hvordan skal en tage mit MC lån? 

Hvis en bør vælge hvor en bør tage sit bådlån er det vigtigt at se på den individuelle rente på det billån I ønsker. Fx, hvis man sidder og skal have en ny billån er det skønt at have overblik over om man har råd til at foretage det bådlån. En smart måde at holde overblik er at foretage en snak med sin bank for at efterspørge hvordan din finansielle situation ser ud og hvad man har penge til. Her kan en selvfølgelig regulere det en my afhængig efter om du finder sin ønske motorcykel og så kan man stige det en smule. Det er selvfølgelig at træffe noget, som man kan betale i det lange løb. Når du bør beslutte hvordan ens MC lån skal være er det dejligt at forstå hvor mange penge du har i sit månedlige budget til at betale af på det valgte MC lån.  

Ny eller gammel båd 

Det er intelligent at man overvejer den automatiske værdi nedsættelse som motorcyklen får over perioden. Og om man kan komme ud af et for stort bådlån, for hvis båden har erhvervet sig så stor en værdiforringelse, så du ikke kan komme ud af MC lånet ved at sælge den. Sidder man og betaler for luft og det er klart det man helst vil slippe for. Derfor er det smart, at man ved at det er denne bil man ønsker at have i en længere tid. Ved en ny motorcyklen får de den største værdinedsættelse, når bilen kører fra sælgeren. Derfra falder den ej så stejlt i værdi. Hvis du ser på en ældre udgave, som er brugt eller andet er det vigtigt at du for kontrolleret standen af bilen.  

Så når du træffer at afbetale MC lånet over 10 år, men man sælger båd efter 5 år, så afbetaler man muligvis på en båd man ikke længere har, det ikke er hensigtsmæssigt.  

Når man fx skal få en båd og derfor har brug for et MC lån, så er der flere kriterier for at du kan påbegynde et billån.  Du bør være fyldt enogtyve år gammel, du bør have en årlig indtjening på 180.000 kr  

Som låntager er der to valg i henhold til om det skal være med eller uden udbetaling, altså, at man betaler en del af det samlede beløb fra køb af. De fleste lånudbydere kræver i dag, at du lægger ti-20 provent af det samlede beløb af med det samme ved køb af en ny båd.  
 
Det kan være særdeles efterænktsomt at få tilbud fra mange differentierede lånudbydere forinden du tager en beslutning om hvor man bør tage ens billån henne, da der som oftest er en variation. 

35 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *