Artikler

Hvad er et geardrop og hvorfor er det så vigtigt?

Hvis du som de fleste andre danskere er indehaver af en cykel, så vil du sandsynligvis finde denne artikel særligt interessant.

Cykler fås i dag i mange forskellige prisklasser. Mange vælger dog at vælge de lidt dyrere løsninger for at være sikre på at få en cykel af en ordentlig kvalitet.

Hvis du er blandt disse, er du garanteret også interesseret i at vedligeholde din tohjulede ven, så den ikke allerede er kaput efter et års tid.

I bund og grund kræver det egentlig ikke de store kraftanstrengelser at tage sig af sin cykel, og hvis du alligevel skulle ende med en ødelagt cykel, er det heldigvis ikke altid så svært at fikse.

Lad geardroppet redde din cykel

Førhen udstyrede man aldrig cyklerne med et såkaldt geardrop, og det betød i praksis, at rammen faktisk kunne knække og hele cykelstellet ville ødelægges. Dette skete oftest, når der var tale om et uheld med cyklens bagskifter og kæden.

I dag følger geardroppet med ved mange nye cykelkøb, men det er stadig ikke alle cykler, der har et geardrop. Hvis du vil sørge for at beskytte din cykel bedst muligt, bør du derfor undersøge, om din cykel har et geardrop – og hvis den ikke har det, bør du anskaffe dig et.

Du kan finde en masse geardrop af fremragende kvalitet via nedenstående link:

https://cykelshoppen.dk/geardrop

Hvad er et geardrop?

Et geardrop er en lille metalanordning, der er monteret mellem bagskifteren og stellet. Dens primære funktion er som nævnt at beskytte dit stel mod eventuelle skader.

I tilfælde af et (forhåbentligt hypotetisk) uheld, vil dit geardrop være det eneste, der tager decideret skade. Du behøver derfor kun udskifte dette, frem for at købe en helt ny cykel.

Vær opmærksom på dette

Et geardrop kan spare dig en masse penge, men du bør være bevidst om, at det i dag produceres i et meget blødt materiale. Dette er gjort for at beskytte stellet yderligere, da geardroppet derfor nemt knækker i tilfælde af et uheld.

Dog medfører dette bløde materiale også, at geardroppet nemt bliver skævt, hvis cyklen for eksempel vælter. Dette kan resultere i, at geardroppet ikke længere passer optimalt til cyklen, og bagskifteren vil have en risiko for at ryge ind i baghjulet ved brug af cyklens højeste gear.

I sidste ende kan du dog, hvis du sørger for at passe på din cykel, ende med at spare flere penge på at bruge geardrop end at købe helt nye cykler, hver gang der er bøvl med bagskifteren.

Hvad koster et geardrop?

Hvis du køber dig et geardrop i aluminium og ellers god kvalitet, vil det ofte ligge i et prisleje omkring et par hundrede kroner.

Det kan være en fordel at gå efter de kvalitetssikrede modeller, da disse er mere slidstærke og har en væsentlig længere levetid. Dette kan både være i tilfælde af uheld, men også i forhold til almindelige omstændigheder som vind og vejr, der kan være med til at slide på geardroppet og ødelægge dets effekt.

78 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *