Se hvordan det virker – live på MOVE GREEN

Sheerwinds teknologi kan betyde udnyttelse af vindkraft selv midt i byen (Billede/Picture credit: Sheerwind, Tekst/text: Lene Helweg)

E-venturi A/S præsenterer SheerWinds banebrydende vindteknologi på MOVE GREEN, når INVELOX-turbinen for første gang bliver vist for offentligheden på dansk grund.
I staten Minnesota i USA ligger virksomheden SheerWind, der har udviklet den vindteknologi, der skal bane vejen for en ny generation af vindmøller; Sheerwind Venturi generator.

For nylig var en delegation fra SheerWind i Korsør for at lukke en licensaftale med virksomheden E-Venturi A/S, der som de første i Europa skal udvikle og producere vindgeneratorerne.
– Vi har at gøre med en teknologi, der vil revolutionere det traditionelle mindset inden for vindenergi. En vindmølle uden vinger, med optimal udnyttelse af vindkraften og med mulighed for integration i den eksisterende bygningsmasse og i nybyggeri. Vi oplever allerede nu en enorm interesse for produktet, og glæder os til at kunne præsentere den første prototype til september i forbindelse med den internationale energikonference SIR15, fortæller Kim Olsen, CEO for E-Venturi.

Sådan virker det
Vindgeneratoren består af et L- formet rørsystem med vindindtag øverst og en turbine monteret i bunden af røret.
Vinden indfanges i toppen og føres ned i rørsystemet. Der kan samles vind i 360°, hvilket giver et optimalt vindindtag.
Vinden kanaliseres gennem systemet, der snævres ind for at øge accelerationen.
Vinden passerer igennem turbinerne, hvor en generator konverterer energien til strøm.
Vinden returneres til naturen.

En fortolkning af fremtidens urbane miljøer, hvor bæredygtig energiudvinding er en del af bybilledet. (Billede/picture credit: Sheerwind)

Systemet kan integreres i alle høje bygninger, eller kan etableres som selvstændige bygninger/tårne.
Vindindtaget kan fx etableres i forbindelse med tagkonstruktionen og rørsystemet kan føres uden på bygningen. Vindgeneratoren vil kunne leveres i alle størrelse, og producerer 600 % mere el end en standard vindmølle. Etablerings- og vedligeholdelsesomkostningerne er markant lavere end ved vindmøller.
Stifter af Sheerwind Dr. Daryoush Allaei gæster Danmark, når han deltager som indlægsholder på årets energikonference SIR 15 i Korsør d. 14.-15. september 2015.

TILMELING TIL KONFERENCEN ER ÅBEN – SE KONFERENCEPAKKERNE HER.