Kan jeg låne trods RKI og kontanthjælp?

Er du registreret i RKI og ønsker at låne penge alligevel? Så kan det virke umuligt – med rette. Det er det dog ikke helt. Nogle lånefirmaer tilbyder nemlig, at du kan lån penge trods rki og kontanthjælp. Her får du mulighed for at låne penge, selvom du er registreret i RKI. Men hvordan er sådan et lån skruet sammen, og hvad skal man være opmærksom på? Det er nogle af de ting, som du kan blive klogere på her.

 

RKI betyder et dyrere lån

Låneudbydernes forretning er meget forsimplet sagt at låne penge ud og få dem + lidt ekstra ind i form af renter og andre udgifter. Inden de låner penge ud, foretager de det, der hedder en kreditvurdering. Her vurderer de, hvor stor chancen er for, at lånet bliver betalt ud. Nogle bliver godkendt og andre bliver afvist. Jo mindre risiko de vurderer, at der er for at få pengene retur, jo dyrere vil typisk også være. Det siger sig selv, at det hurtigt kan blive vanskeligt for låneudbyderen at få sine penge igen, hvis låntageren er registreret i RKI. Derfor vil der ofte, hvis du altså bliver godkendt, også være meget høje renter og gebyrer.

 

Ved indfrielse af gæld

Er du registreret i RKI, har du gæld til andre firmaer. Det kan være til et andet låneselskab, til en mobiludbyder eller måske til et boligselskab. Uanset hvem du har gæld til, så kan det blive dyrt og uoverskueligt at have gæld hos mange firmaer. Det er mange forskellige regninger, der skal betales, og du kan hurtigt bruge mange penge på at betale mange gebyrer. Det er ikke mange firmaer der tilbyder et lån trods RKI, men der er dog alligevel nogle.

 

Nok den eneste situation, hvor et RKI lån kan være en nogenlunde fornuftig idé er, hvis du ønsker at samle noget af din gæld hos et firma. Det vil betyde færre gebyrer, og måske i nogle tilfælde en mere lukrativ rente. Gør du dette klart over for firmaet og viser en plan for, hvordan og hvornår du har tænkt dig at betale pengene tilbage, kan det være, at du bliver godkendt. Du skal selvfølgelig leve op til disse krav, ellers vil din situation blot blive forværret. Bruger du lånet til at samle din gæld, vil det både forsøge dine chancer for at få lov at låne, ligesom det med al sandsynlighed vil spare dig penge. Det betyder flere penge, som du kan bruge på at betale af på din gæld.

 

Vær påpasselig

Det begrænser ens muligheder at være i RKI. Mange vil helst ikke indgå en købsaftale med dig. Derfor handler det naturligvis om at komme fri hurtigst muligt. Derfor skal du også overveje nøje, om du ikke hellere skulle spare sammen og betale din gæld ud frem for at låne penge og stifte yderligere gæld. Dette kommer naturligvis an på lånevilkårene. Nogle gange kan det give mening at låne penge og betale en anden gæld ud først. Uanset hvad, bør du dog være meget påpasselig, inden du tager et RKI lån.