Hvad har onlinedating og grøn livsstil til fælles?

dating sider til seniorer
dating sider til seniorer

Det kan være svært at se, hvad de store datingsider på nettet og vejen til en grønnere hverdag har med hinanden at gøre. Alligevel har vi i denne artikel forsøgt at se på, hvad vi kan lære af onlinedating, når det kommer til at udbrede interessen i og viden om grønne valg og mere miljøvenlig livsstil. Helt kort handler det om de midler vi bruger til at komme i mål med og, hvordan vi kan overføre erfaringerne fra online dating til grønnere livsstil.

Historien bag online dating

Det er ikke mange år siden at online dating var noget helt tys-tys, som kun var for tabere og folk, der ikke kunne finde en date ude i den virkelige verden.

Sådan er det langt fra i dag, for det er faktisk hele 7% af den danske befolkning, der i dag er eller har været tilmeldt en datingside på nettet – hvordan er det gået til?

Humlen er, at har en datingside ikke nogen medlemmer, så bliver der ingen matches og dermed er der ingen, der tilmelder sig. Jo flere medlemmer der er, des mere spændende og tiltrækkende virker siden også for nye medlemmer.

Ved at gøre dating på nettet endnu lettere tilgængeligt og hurtigere at blive en del af har fænomenet bredt sig gennem den almene befolkning som en steppebrand. Her kan du finde en partner, en kammerat eller en, der er med på en fræk aftale – og alt sammen uden at lette dig fra sofaen. Det er let og derfor også tiltrækkende i en travl hverdag.

Hvad kan vi bruge det til?

På sider som omhandler seniordating kan du let og hurtigt få et overblik over de forskellige sider og deres kendetegn eller kriterier for medlemmer. Det er en oplagt eksempel på at tingene bliver gjort lettere og derfor også bliver mere attraktive.

Og, hvordan kan man så overføre det til miljø og grøn livsstil? Det handler om tilgængelighed og det, som englænderne kalder ’convenience’ eller bekvemmelighed, som det hedder på dansk. Vi vil med andre ord gerne gøre en forskel, men det skal helst ikke være for besværligt eller koste os for meget.

Vi kan altså lære, at hvis vi ønsker at udbrede den grønne livsstil, så skal det være let, overskueligt og ikke koste mere end de mere udbredte alternativer og med den viden kan vi altså arbejde videre med at gøre danskerne grønnere.

Vælg grønt

Det lyder som et valgslogan, men det er egentlig essensen af det hele. Ligesom online dating i dag er blevet socialt accepteret og ikke længere er noget man skal skamme sig over eller gøre i det skjulte, men i stedet noget man snakker åbent om, skal de grønne valg være det samme.

Hvis vi kan få nok folk til at hoppe på den grønne vogn, så vil det gå fra at være det sjældne valg, til at være det helt naturlige valg, når vi køber ind eller træffer valg i hverdagen.