Bæredygtig brint for alle

Christoffer i brintbilen Hyundai ix35 Fuel Cell, som han onsdag formiddag fik en prøvetur i. Foto: Lars Jakobsen
Som bekendt, er det lykkedes at tiltrække brintbiler og en brinttankstation til Korsør. Den megen presseomtale i forbindelse med den officielle åbning af brinttankstationen og overdragelse af lokale virksomheders nye brintbiler kan til stadighed i den grad mærkes her hos EUE.

Ikke kun pressen og branchefolk er fascineret af den grønne transportteknologi. Biler, der kører på brint, og udleder – vand? Dét er noget de helt unge har vist sig at være interesserede i!
I den seneste tid har EUE modtaget henvendelser fra lokale unge mennesker, som bl.a. vælger at arbejde med emnet i skolen. Fra Storebæltskolen, som har til huse i Storebælts Erhvervspark, har Christoffer Askhøj Madsen fulgt opførelsen af den nye tilføjelse til tankanlægget på den modsatte side af vejen

Brinttanksstationen svæver på plads. Brinttankstationen, som forbinder landsdelene ift. brintinfrastruktur, åbnedes officielt ved en indvielsesceremoni d. 14. september 2015. Foto: Lars Jakobsen.

Ved den officielle indvielse af brinttanksstationen deltog Christoffer og som tak for hans engagement og interesse tilbød vi ham en prøvetur.

Christoffer har glædet sig til at få en køretur i den ’seje’ brintbil, og det er Projektchef fra EUE Lars Jakobsen, der onsdag formiddag henter Christoffer foran Storebæltskolen. Den store opmærksomhed omkring brintteknologien glæder Lars, især at den i så høj grad tiltaler de unge, som han siger: ”Hele pointen med at skifte til en brintbil er jo at undgå forurening, så vi derigennem kan give en ordentlig verden videre til næste generation”.

Foto: Nanna Helene Dettmann

Dagens prøvetur i brintbilen Hyundai ix35 Fuel Cell ender selvfølgelig, hvor interessen startede – på brinttanksstationen ved afkørsel 43 Halsskov, hvor Christoffer ser tankstationen i brug på helt nært hold, når der tankes.