Sir15 dagen nummer 1

SIR 15 – dag 1

Tekst: Lene Helweg Augustesen

Første dag på SIR 15 bød på en masse spændende indlæg. Læs den korte opsummering af dagen her.

”Et stort skridt videre på rejsen mod bæredygtighed.”
Sådan beskrev borgmester Stén Knuth fra Slagelse Kommune betydningen af den nye brinttankstation i Korsør, der blev indviet mandag formiddag.
En indvielse der samtidig var et storslået startskud til to dages konference med fokus på bæredygtige og innovative energikilder.

SIR15 var en realitet, og den første dag fik i høj grad sat fokus på brint som energikilde med indlæg fra blandt andre Frank Meijer, der er Head of Fuel Cell Electric Vehicles hos Hundai Motor Europe.
Han beskrev blandt andet Danmark som et ideelt forsøgsmarked for implementering af brintbiler, men kunne også bekræfte, hvad de fleste der beskæftiger sig med det område allerede ved, at afgiftsproblematikken er en udfordring.

Indlæggene fra Henrik Lundgaard der er direktør for SK Forsyning, og fra Jacob Krogsgaard der er CEO og stifter af H2 Logic, der står bag udrulningen af brintprogrammet i Danmark, fik fra forskellige vinkler belyst, at der allerede arbejdes målrettet med en grøn omstilling. Og at der KAN gøres en forskel, hvis interessenterne tager aktive beslutninger om at nå i mål.

Dette bekræftede Aksel Mortensgaard fra Mortensgaard Consult, der fremhævede, hvordan konkrete tiltag fra kommuner og regioner der tør være early movers, kan være med til at skubbe udviklingen i den rigtige retning. Han pointerede også, at ingen virksomheder kan gøre det alene. Det skal foregå i en eller anden form for offentligt/privat samarbejde, som det også er sket med brinttankstationen i Korsør.